Berenexcursie Katmai national park

Dini’s droomreis naar Alaska

Eind 2016 spreek ik de dochter van Dini. Dini wil al haar hele leven naar Alaska en het moet er in 2017 maar eens van komen. Of ik dit soort reizen ook regel? In principe regel ik reizen, op maat, in de hele wereld, dus ik kan haar waarschijnlijk zeker helpen.

Dini gaat waarschijnlijk alleen reizen en zij wil daarom met een groepsreis mee, maar niet met een grote groep. Ik zoek een aantal groepsreizen uit bij reisorganisaties waarmee ik samenwerk en stuur deze naar de dochter. Zij stuurt de ideeën door.

De standaard rondreizen zijn het net niet

In januari 2017 is Dini met haar vriendin Anne naar de Vakantiebeurs in Utrecht geweest. Ze is een stuk wijzer geworden over de reizen naar Alaska. Toch vraagt ze om advies en hulp om uit te zoeken welke reisorganisatie en welke reis nu het beste bij haar past. De standaard rondreizen zijn het namelijk net niet.

We spreken af bij haar dochter thuis (zij woont namelijk ook in Assendelft en daarom is hier afspreken wat makkelijker) en we bespreken alle wensen. Een groepsreis is inmiddels niet meer nodig want haar vriendin Anne gaat mee!

Ik vraag offertes op bij een aantal reisorganisaties die rondreizen naar Alaska aanbieden. Omdat de standaardrondreizen niet passen, moet er het een en ander op maat worden aangepast. Ik vertaal de wensen van Dini en haar vriendin naar de reisorganisaties, zodat we een perfect aanbod kunnen doen voor de twee dames.

Dini moet en zal de beren zien

Uiteindelijk biedt Askja Reizen de mooiste en beste reis voor de dames: de reis kan op maat worden aangepast, het verblijf in bed & breakfast accommodatie spreekt het meeste aan en de berenexcursie die zij aanbieden, is precies de ‘berenexcursie’ die zij willen maken. Het uitzoeken van de beste reistijd is nog even een klus, want Dini moet en zal de beren zien en het liefst niet samen met nog 100 andere toeristen…

Uiteindelijk besluiten ze in juni te gaan en ik mag de reis voor hen boeken. Samen met Askja Reizen wordt de reis helemaal naar wens van de klanten samengesteld. Inclusief die belangrijke Berenexcursie Emerald Air, één van de meest bijzondere excursies in Alaska waarbij Anne en Dini met een kleine groep en gids Sarah beren gaan observeren. Hopelijk van heel dichtbij, maar garanties worden niet gegeven…

De reisbescheiden breng ik in mei bij de dochter van Dini langs en ik heb nog een aantal keren telefonisch en via de e-mail contact met Dini en Anne om nog wat laatste dingen te bespreken.

In juni is het zover!

Alaska

En dan is het juni 2017. Dini maakt samen met Anne de reis van haar dromen en genieten enorm van de hele reis. Via haar dochter krijg ik af en toe bericht dat zij zich enorm vermaken en dat haar moeder elke dag hele mooie reisverhalen toe stuurt.

Na de reis neem ik contact op met Dini hoe de reis verlopen is en ik krijg een heel uitgebreid verslag, inclusief de reisverhalen die zij tijdens de reis dagelijks heeft gemaakt. Vooral de berenexcursie heeft enorm veel indruk gemaakt. Zoveel dat zij ook door Askja Reizen zijn gevraagd hier een verslag van te schrijven. Dit verslag staat sinds 29 augustus op als blog op de website van Askja Reizen:

 

Wat een tevreden klant en wat een enorm geluk hebben zij gehad. Met recht een droom(reis) die werkelijkheid is geworden!

Wat is eigenlijk jouw ultieme droomreis? 

Laat een reactie achter