Voorbeeldreis Colombia

Voorbeeldreis Colombia

Reizen in Colombia is een unieke belevenis! Colombia heeft enorm veel te bieden: van koloniale steden en een kleurrijke cultuur tot Amazone jungles, hoge bergen en Caribische stranden. Je bewondert de koloniale pracht van Bogotá, verkent de ‘Parel van Colombia’, Cartagena, bezoekt de unieke Catedral de Sal in Zipaquirá, vaart door de mystieke mangrovebossen, proeft heerlijke Colombiaanse koffie in de ‘Zona Cafetara’ Armenia  en geniet van zon, zee en strand op de Rosario Islands. Tijdens deze voorbeeldreis in Colombia ga je heel veel van het veelzijdige land zien en beleven!

Het programma van de voorbeeldreis 9 dagen Colombia:

Dag 1: Aankomst Bogotá
Bij aankomst op de luchthaven van Bogotá heet een Engelssprekende gids jullie welkom en worden jullie per privétransfer naar jullie hotel in Bogotá gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Stadstour Bogotá
Vanochtend worden jullie bij het hotel opgehaald voor een stadstour door Bogotá. Wat jullie samen met de Engelssprekende gids zoal gaan zien? ‘Downtown’ bezoeken jullie de historische wijk La Candelaria, in het Goudmuseum bewonderen jullie een van ‘s werelds belangrijkste verzamelingen pre-Spaans goud en met een kabelbaan gaan jullie naar de top van de Monserrate Hill waar jullie genieten van het zicht over de stad. Tot slot bezoeken jullie het interactieve wetenschapsmuseum Maloka. De lunch is vandaag inbegrepen. Na afloop van de tour worden jullie teruggebracht naar het hotel en kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Dag 3: Bogotá – Zoutkathedraal Zipaquirá – Armenia
Na het ontbijt worden jullie opgehaald en naar  Zipaquirá, ongeveer 30 kilometer vanaf Bogotá, gebracht. Hier bezoeken jullie de indrukwekkende zoutkathedraal, Catedral de Sal, aangelegd in een verlaten zoutmijn. Bijna alles wat jullie hier zien is van zout. De kathedraal bestaat uit een reeks van tunnels en gaat tot wel 180 meter diep. Ondanks de afmeting van 75 meter in de lengte en 18 meter in de hoogte, biedt ze ruimte aan 8.400 mensen. Na de lunch in een lokaal restaurant reizen jullie door naar de luchthaven voor de vlucht naar Armenia, dé koffieregio van Colombia. Op de luchthaven worden jullie ontvangen en volgt de transfer naar jullie accommodatie in de omgeving van Armenia.

Dag 4: Koffie Experience-tour
Hét thema van vandaag? De wereldberoemde  Colombiaanse koffie! Colombia is een van de belangrijkste koffieproducenten van de wereld. De glooiende heuvels in de ‘Zona Cafetara’ zijn volledig met koffieplanten bedekt. Jullie beleven een echte ‘koffiedag’: jullie maken kennis met het hele koffieproces in een themapark compleet ingericht rondom koffie. Hier worden jullie, naast koffie, getrakteerd op allerlei (water)attracties, achtbanen, musea, replica’s van plantagehuisjes en een liveshow rond de geschiedenis van de koffie.

Dag 5: Armenia – Salento – Cocoravallei – Cartagena
Vandaag staan er weer twee prachtige excursies voor jullie op het programma: de beroemde Cocoravallei en het sfeervolle Salento. Samen met de gids maken jullie een wandeling door de Cocoravallei. Het is een mooie vallei met veel veeboerderijen, prachtig gelegen tussen de omliggende bergen. De vallei is vooral bekend om de enorme palmbomen die er groeien. De zogenaamde ‘wax palm’ is de nationale boom van Colombia. De palmen werden oorspronkelijk gebruikt voor de productie van kaarsvet en bouwmateriaal. De beschermde boomsoort heeft een kaarsrechte stam en kan wel 60 meter hoog worden. In de vallei komen ook allerlei vogelsoorten voor, waaronder de kolibrie en papegaaien. Salento, gesticht in 1850, is een van de oudste stadjes van het district Quindio. De overwegend witte huizen in het stadje hebben vrolijk beschilderde houten balkons, kozijnen en deurposten. De voornaamste bron van inkomsten? Dat is in deze streek niet echt verrassend; de koffieteelt! En dat ervaren jullie zelf tijdens een koffieproeverij in het Jesús Martin Café. De lunch is vandaag inbegrepen. Na deze boeiende excursies worden jullie naar de luchthaven van Armenia gebracht en vliegen jullie via Bogotá naar een van de mooiste steden van Zuid-Amerika; Cartagena. Bij aankomst worden jullie hartelijk ontvangen en naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 6: Stadstour Cartagena
Cartagena heeft tal van mooie bezienswaardigheden die jullie samen met een gids gaan verkennen. De stad is in 1533 door de Spanjaard Pedro de Heredia  gesticht . De ligging aan zee maakte het tot een belangrijke handelspost tussen Spanje en Zuid-Amerika. Tijdens de stadstour gaan jullie naar het indrukwekkende fort San Felipe en genieten jullie vanaf de ‘Monastery op de heuvel van La Popa’ van een fantastisch uitzicht. De bekendste bezienswaardigheid van de stad? Dat is zonder twijfel de stadsmuur rondom het oude centrum. Samen met een gids maken jullie een korte wandeling door dit, op de UNESCO genoteerde erfgoedlijst, stadsdeel. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 7: La Boquilla –  Kanotocht door de mangrove
Vanuit het vissersdorp La Boquilla varen jullie met een kano de mystieke mangrovebossen in. Wat gaan jullie tijdens de tocht allemaal zien? Vooral veel vogels! Dit is namelijk een  zeer geliefde plek voor allerlei verschillende vogels. De lunch, een heerlijk visgerecht, is vandaag inbegrepen. Na de tocht worden jullie teruggebracht naar het hotel en kunnen jullie de rest van de dag naar eigen wens invullen.

Dag 8: Excursie Rosario Islands
Een dag relaxen op de tropische Rosario Islands! Tijdens een heerlijke tour varen jullie naar de Rosario Islands. Jullie bezoeken het aquarium en hebben tijd om te genieten van zon, zee en strand. Willen liever wat actievers doen? Ook dat kan (optioneel, kosten niet inbegrepen). Kanoën, snorkelen en bijvoorbeeld kajakken behoort tot de mogelijkheden. De lunch is vandaag inbegrepen en tegen het eind van de middag  stappen jullie weer op de boot naar het vasteland.

Dag 9: Cartagena – Bogotá – Amsterdam
Afhankelijk van hoe laat jullie vlucht, via Bogotá naar Amsterdam vertrekt, worden jullie naar de luchthaven van Cartagena gebracht. Jullie zullen terugkijken op een prachtige reis in Colombia!  
(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Deze reis is een voorbeeldreis van de reisorganisatie Yaxa Reizen. Wil jij een reis naar Colombia laten uitzoeken? Op basis van jouw wensen zoek ik de best passende reis voor je uit of stel deze, samen met een lokaal agent, helemaal voor jou en jouw reisgezelschap samen. Vraag je hieronder mijn reisvoorstel aan?