Reuzenrad Europa-Park

Attractiepark Europa-Park in Rust, Duitsland opende de poorten weer op 25 november 2017 voor de winteropenstelling en ik was daarbij!

Als halvefinalist van de finale Beste Zelfstandig Reisadviseur 2018 was ik er met alle andere halvefinalisten in de verkiezing uitgenodigd voor de “ZRA-Battle”. Twee dagen vol opdrachten, zoals het maken van puzzels, foto-opdrachten, filmpjes en pittige vragen.

Zaterdag mochten wij Europa-Park in voor de laatste opdracht: het maken van een vlog. In de vlog heb ik geprobeerd te laten zien wat Europa-Park voor attractiepark is. Ook heb ik uitgezocht of het park geschikt is voor mijn klanten: gezinnen en families met kinderen inclusief kinderen in een rolstoel. Het was mijn eerste vlog en ik maakte van de schrik veel filmpjes van mijzelf waarin zoveel mogelijk uitleg. Daardoor laat ik wel wat weinig van het park zelf zien.

De komende tijd zal ik een aantal blogartikelen plaatsen over ons bezoek aan Europa-Park om jou een beter beeld te geven van wat voor park het nu eigenlijk is. In deze blog leg ik wat meer uit over het attractiepark, de eigen themahotels en hoe je een bezoek aan het park plant.

Zomer en winter in Europa-Park

Europa-Park is niet het gehele jaar open, maar kent een zomer- en een winterseizoen. Zaterdag 25 november opende het park waar 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties zorgen voor een enorm groot Winterwonderland. Naast de bekende attracties vind je er twee kerstmarkten, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderskischool, een sneeuwhelling en enkele tentoonstellingen. Op het programma staan ook shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en diverse musicals met een winters thema. Het park sluit over een paar weken zijn deuren weer waarna het park weer veranderd wordt voor het nieuwe zomerseizoen.

De grootste pompoen ter wereld

Europa-Park is nu nog open tot en met 7 januari 2018 (gesloten op 24 en 25 december) en opent op 24 maart 2018 haar deuren weer. Daarna sluit het park weer op 4 november. Het zomerseizoen eindigt met het jaarlijkse Halloween evenement wanneer het park helemaal in het teken staat van Halloween. Je vindt zelfs 180.000 pompoenen door het hele park en je vindt er tevens de grootste pompoen ter wereld. De koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is in deze periode namelijk omgetoverd tot een enorm grote pompoen.

De attracties in landenthema

Er zijn zo’n 100 attracties en shows in Europa-Park. Je vindt er onder andere 13 achtbanen, een monorail, treintjes, boten, diverse speel- en themahallen, een sprookjesbos, musicals en parkshows en nog veel meer. Deze attracties liggen verspreid over het 180 voetbalvelden grote park dat is opgedeeld in 18 themagebieden, waarvan 15 een landenthema. Van Duitsland tot IJsland, van Spanje tot Italië en van Nederland tot Rusland.

Ook vind je veel restaurants en eetwinkeltjes door het hele park. En voor redelijke prijzen ook. Drink een kop koffie of eet een patatje met joppiesaus of poffertjes in Nederland of eet een gyros wrap in Griekenland. Alleen in Rusland vind je geen typische Russische gerechten. Deze gerechten werden namelijk na de opening van dit landenthema niet zo gewaardeerd door de bezoekers van het park. In Rusland eet je dus een heerlijke (Duitse) hamburger! En het park heeft zelfs een restaurant met 2 Michelin sterren!

Kopje koffie Europa-Park

Koffie Kopjes in Europa-Park

Voletarium: alsof je echt vliegt!

Omdat wij zaterdag maar een paar uur de tijd hadden in het park heb ik helaas niet veel van de attracties kunnen beleven. Wel ben ik op vrijdag in de nieuwste attractie Voletarium geweest. Deze attractie is in juni 2017 geopend op spectaculaire wijze door onze eigen illusionist Hans Klok. In de attractie lijkt het alsof je vliegt boven Europa. Je zit in een stoel waar je je vastmaakt met een gordel en je voeten bungelen los. De vliegervaring is levensecht. Tijdens de rit moest ik mij in ieder geval inhouden om niet steeds mijn voeten in te trekken 😉

De vrijdag bezochten we ook de ijssculpturententoonstelling Magic Ice. Mooi! En koud … binnen was het -8 0C!

Magic Ice Europa-Park Magic Ice Europa-Park

Voor wie is Europa-Park?

Europa-Park is geschikt voor iedereen die van attractieparken houdt. Voor achtbaanliefhebbers, voor complete families. Voor kinderen in alle leeftijden. Je kunt er zelfs je baby mee naar toe nemen:

Hipp Baby Service Europa-Park

Hipp Baby Service

En bij de achtbanen heb je de, in steeds meer attractieparken gangbare service, de Baby Switch. Hoe werkt het: een van jullie gaat in de normale wachtrij staan terwijl de ander (met kind(eren) de borden “babyswitch” naar de uitgang van de achtbaan volgt. Op het moment dat de een uit de achtbaan is, kan de ander instappen zonder in de rij te staan. De Baby Switch geldt overigens niet alleen wanneer je met een baby bent, maar met kinderen in alle leeftijden die nog niet in de achtbanen mogen. De grote achtbanen in Europa-Park zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Als je mijn vlog net hebt bekeken, weet je inmiddels ook dat het park geschikt is voor een bezoek met je kind in een rolstoel. Maar het park heeft ook faciliteiten voor andere zorgwensen. Ik schrijf hier binnenkort een nieuw blogartikel over op mijn site van Travlin Kids.

Hoe plan je een bezoek aan Europa-Park?

Eigenlijk is 1 dag en zijn zelfs 2 dagen te kort om alles in het park te doen en te beleven. Het park heeft zoveel te bieden aan attracties en shows (iedere dag is er 23 uur (!) aan shows te bezoeken). Mijn advies is dan ook minimaal 2 of meer dagen te gaan.

Europa-Park ligt in Rust, in Zuid-Duitsland vlakbij het Zwarte Woud. Dat is ca. 620km en zo’n 6,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Is je dat te ver? Je kunt ook rechtstreeks naar Basel (Zwitserland) vliegen. Vanaf Basel is het nog circa 1 uur rijden naar Europa-Park. Of ga per trein (station Ringsheim).

Maar ben je op vakantie in het Zwarte Woud of de Elzas in de landendriehoek Duitsland, Frankrijk, Zwitserland? Of ben je tijdens de zomervakantie op doorreis van of naar je vakantiebestemming in Zwitserland of Italië? Dan is een bezoek aan Europa-Park zeker ook een aanrader.

De 6 themahotels

Hotel Colosseo Europa-Park Hotel Colosseo Europa-Park Hotel Colosseo Europa-Park

Wil je bij Europa-Park overnachten? Als je niet in de buurt op vakantie bent, raad ik je dat zeker aan. In het plaatsje Rust zijn veel overnachtingsmogelijkheden. Maar het leukste is het om te verblijven in een van de 6 thema hotels van het park. De hotels zijn kwalitatief erg en alles is er zeer netjes en schoon. Erg leuk vond ik te zien dat aan elk detail gedacht is. In elk gangetje, in elk plekje in de hotels en kamers is iets te zien en allemaal in het teken van het thema van het hotel of de kamer.

Er zijn in totaal 6 themahotels, allemaal 4-sterren hotels.

Ik verbleef 2 nachten in Hotel Colosseo en vrijdag 24 november kregen we een rondleiding in Hotel Bell Rock.

Hotel Bell Rock Europa-Park Hotel Bell Rock Europa-Park  Hotel Bell Rock Europa-Park

En nog een nieuwtje

In 2019 opent een compleet waterpark Rulantica en het zesde themahotel Krønåsar.

Volg mijn deelname in de verkiezing

Na deze halve finale in Europa-Park is mijn deelname aan de verkiezing Beste Zelfstandig Reisadviseur van Noord-Holland 2018 nog niet ten einde gekomen. Op vrijdag 1 december kreeg ik door dat ik door ga naar de finale!! Als finalist mag ik op 19 december voor de eindjury verschijnen om voor de laatste keer te strijden om de provinciale titel. Op 9 januari wordt op de Vakantiebeurs bekend gemaakt wie de winnares is van de titel Beste Zelfstandig Reisadviseur van Noord-Holland. De winnares mag deze titel dan het hele jaar 2018 dragen. 

Ben je nieuwsgierig naar mijn strijd in de verkiezing Beste Zelfstandig Reisadviseur van Noord-Holland 2018? Lees dan ook mijn anders blogs over dit onderwerp: ‘Hoe zit dat nou weer?‘ en ‘De halve finale! Battle 1, battle 2 …

 

Benieuwd naar de mogelijkheden in Europa-Park?

Vraag dan nu een reisvoorstel aan!

Laat een reactie achter