De kunst van het leven is thuis te zijn alsof men op reis is

Dat schreef Godfried Bomans omdat ons leven tijdens een reis of vakantie in het teken van dagelijkse verwondering staat. We staan dan meer open voor indrukken en elkaar. We leven we het leven intenser.

Het is een mooie quote in deze tijd nu het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat wij vooral thuis moeten blijven om niet ziek te worden en ook om andere niet ziek te maken.

Hoe is het voor jou? Werk jij alleen nog maar thuis? Ben je juist harder aan het werk omdat je een vitaal beroep hebt? Geef jij jouw kinderen les nu zij thuis onderwijs krijgen? Ben je nu nog vaker alleen omdat niemand bij je op bezoek kan en mag komen?

 

I Bring the World to You!

Via mijn social mediakanalen kun jij altijd al geïnspireerd raken over de mooie plekjes die er zijn op de wereld. Deze tijd ga ik dat nog meer doen. Ik ga de wereld namelijk nog meer naar jou brengen.

Doe thuis alsof je op reis bent. Ga dromen van die prachtige bestemmingen die op jouw reis bucketlijst staan. En als het weer kan en jij zover bent…Mag ik dan jouw reis weer verzorgen?

 

Wat is droomvakantie van jouw kind?

Heeft jouw kind even geen zin in schoolwerk? Of is het tijd voor een pauze? Vraag jouw zoon of dochter eens om zijn of haar favoriete vakantielanden op te schrijven. Als jouw kind nog niet kan schrijven of wanneer je nieuwsgierig bent naar welk beeld hij of zij bij die landen heeft? Vraag dan om een tekening te maken. Zo weet ik nu dat mijn oudste dochter graag nog eens naar Costa Rica en Afrika wil.

Luister naar muziek uit andere landen

Reggae, salsa, schlager, bebop, indorock…van welke muziek word jij heel vrolijk? Ben je lid van Spotify? Maak dan een playlist aan van jouw favoriete wereldmuziek. Zoek muziek uit in de online Muziek Encyclopedie

Leer een nieuwe taal

Heb je altijd al een nieuwe taal willen leren? Ga je vaak naar dezelfde bestemming en baal je er dan van dat je de taal nog steeds niet machtig bent? Nu heb je misschien wel tijd om een online taalcursus te starten?

Maak een wereldgerecht

Maak humarsupa uit IJsland, karfiolleves uit Hongarije, tandoori Masala uit India, saganaki uit Griekenland, kip adobo uit de Filipijnen of een ander heerlijk wereldgerecht. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik heel veel lekkere en spannende gerechten tegen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.wereldgerecht.nl

Bekijk films met reisthema’s

Ga op wereldreis tijdens Eat Pray Love, reis naar Afrika tijdens Out of Africa, ga met de mannen mee naar Thailand tijdens The Hangover, een jonge Leonardo di Caprio in The Beach, voel Griekenland tijdens Mamma Mia, ga naar Egypte en Nepal met Indiana Jones en geniet van het prachtige Nieuw-Zeeland tijdens de Lord of the Rings films. Weet jij er nog een paar?

Kijk YouTube filmpjes over jouw droombestemming

Zoek de mooiste filmpjes op YouTube, Vimeo, Travel Channel of laat je inspireren via de video’s die ik iedere zondag op Facebook plaats.

Lees de mooiste reistips in een boek over jouw droomland

Wist je dat je via de Luisterbieb nu zonder abonnement e-books kunt downloaden? Een van de gratis te downloaden reisboeken is Naar de top – de beklimming van Muztagh Ata van Ronald Naar. Oh, en via de Luisterbieb kun je ook diverse e-books downloaden (soms betaald) om een vakantietaal te leren. Of heb je liever een echt boek in je handen?

Bezoek jouw lievelingsbestemming online

Online kun je steeds meer steden, landen, nationale parken, musea en dierentuinen bezoeken. Zeker in deze tijd is er steeds meer mogelijk om vanaf je bank dichtbij je droombestemming te komen.

De Eiffeltoren beklimmen?

Wandelen over de Chinese Muur?

Virtueel naar Disneyworld in de VS?

Maak de fotoboeken van eerdere vakanties

Ben jij ook iemand die heel veel mooie en minder mooie foto’s maakt tijdens de vakantie? En staan deze allemaal nog op je telefoon of inmiddels op je PC? Misschien heb je nu eindelijk wel tijd om er een mooi fotoboek van te maken. En kun je tijdens het uitzoeken en straks met de boeken samen weer wegdromen bij die mooie vakanties die jullie gehad hebben.

Zet een tent op

Bouw een tent onder de tafel, zet een koepeltentje op in de kamer of in de tuin en zet al je groene kamerplanten eromheen, maak een kampvuurtje op je balkon en rooster marshmallows en vier vakantie in je eigen huis, achtertuin of op je balkon.

Via mijn Facebookpagina vind je nog meer video’s, online bezoektips en reisinspiratie. Leuk als je mij daar volgt!

Heb jij zelf nog een andere tip hoe je de wereld in je huis brengt? Of mis je een film, gerecht, link of boek? Ik ben benieuwd naar jouw tip!

Laat een reactie achter