Dinsdagochtend 11:00uur. Mijn telefoon gaat. Het is de reisorganisatie die belt over de reis van een gezin die een rondreis maakt door Jordanië. Hun hotel is overboekt. Ze hebben geen kamer voor de aankomende 3 nachten. Helaas…ook al boek ik de reizen voor mijn klanten bij de meest betrouwbare reisbedrijven. Wanneer een hotel dubbele boekingen aanneemt, gaat het ook voor mijn klanten niet goed.

Oh Nee!

Mijn eerste reactie. De klanten zijn waarschijnlijk net een uur onderweg naar Petra. Toeristisch een enorme trekpleister en het was vooraf al enorm lastig geweest om er een beschikbaar hotel te vinden…

Aan de slag!

Is al snel de volgende reactie, want het gezin moet de komende 3 nachten gewoon kunnen slapen in een bed en niet in hun huurauto 😉

Samen met de reisorganisatie gaan we op zoek. Ik zoek online en de agent in Jordanië belt hotels in Petra en de directe omgeving. Na 2 uur is er goed nieuws. Er is een hotel gevonden voor de komende nacht. Ik stel de klant gerust dat zij door kunnen blijven rijden naar Petra. Ze hebben een hotelbed voor de komende nacht en hoeven niet verschrikkelijk om te rijden.

Nu de andere 2 nachten nog!

Dat kan niet in het hotel dat nu voor de komende nacht geboekt is. En eerlijk is eerlijk. Ik zou het heel vervelend vinden wanneer mijn klanten hier 3 nachten moeten overnachten. Het hotel is namelijk niet zo goed. Zeker niet in vergelijking met het hotel dat ik oorspronkelijk voor hen geboekt had.

6,5 uur later…Eindelijk!

Gelukkig is er om 17:25uur een verlossend bericht uit Jordanië. Ze kunnen de andere 2 nachten terecht in een mooi hotel. Zonder meerkosten voor de klant natuurlijk.

Heb jij wel eens een overboeking meegemaakt tijdens jouw vakantie? Hoe is dit voor jou opgelost? Of moest je zelf voor een oplossing zorgen? Met alle nare verrassingen bij aankomst, extra kosten, telefoontjes, het lange wachten van dien? Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke ervaring.

Laat een reactie achter