Voor de mooiste reis met jouw zorgintensieve kind

Het verhaal van Travlin Gezin en Zorg begint in 2012.

Twee jaar was ik werkzaam als zelfstandig reisadviseur en ik was gevraagd een bedrijfsreis samen te stellen naar New York. Een van de medewerkers van het bedrijf wilde graag mee met zijn gezin. Alleen was meegaan met deze reis voor hem niet zo vanzelfsprekend…

Deze medewerker zat namelijk in een elektrische rolstoel vanwege een hoge dwarslaesie en had daarom extra zorgwensen tijdens de reis. De aanwezigheid van een hoog-laagbed, een tillift en een douchestoel in de accommodatie waren de minimale eisen. En kon hij wel vliegen met zijn rolstoel? Vol enthousiasme ging ik met de vragen en wensen van hem en zijn gezin aan de slag.

 

Maar wat was dat lastig!

Het hotel dat ik had geboekt voor de andere collega’s accepteerde geen hoog-laagbed in de hotelkamers. Dus ik ging op zoek naar een ander hotel dicht in de buurt van het hotel waar zijn collega’s zouden verblijven. Wel zo gezellig! Na contact met heel veel hotels en organisaties die mogelijk konden helpen met de hulpmiddelen en veel “Nee” berichten, kreeg ik eindelijk de “Yes!”. Ik kon het gezin blij maken. Ze konden mee naar New York.

Helaas, hij besloot om te gaan dat jaar. Hij zag te veel op tegen de vlucht. Hij was te bang dat zijn elektrische rolstoel stuk uit het vliegtuig zou komen. Ook was de reissom hen te hoog geworden, want aan de aangepaste hotelkamer en de hulpmiddelen zat een flink prijskaartje.

 

Wat baalde ik!

Niet omdat ik er zoveel werk aan gehad had. Nee, ik baalde omdat hij en zijn gezin nu niet naar New York durfden en wilden gaan. Ja, deze aanvraag was lastig voor mij omdat ik destijds nog geen ervaring had met het regelen van zorgreizen. Maar het beperkte of hele dure aanbod maakte de zoektocht naar een vakantie voor dit gezin enorm moeilijk. Wat vond ik dat oneerlijk!

 

Het zaadje was geplant.

Hier moest ik iets mee doen, maar wat? En hoe? Dat heeft lang in mijn hoofd rondgedwaald. Ik regelde veel vakanties zonder zorgwensen, maar het gevoel dat ik gezinnen met extra zorg wilde helpen om hun zoektocht naar een vakantie makkelijker te maken, kwam regelmatig naar boven. Zeker wanneer ik weer een aanvraag voor een zorgreis binnenkreeg. In 2017 besloot er mee verder te gaan. Travlin Gezin en Zorg werd geboren als kindje van Travlin, de naam van mijn reisbedrijf.

 

Toegankelijke vakanties toegankelijker maken

Een zoeken naar en het boeken van een (buitenlandse) vakantie met zorg voor gezinnen én die ook nog kindvriendelijk is, moet wat mij betreft net zo makkelijk worden als het regelen van vakanties tegenwoordig voor bijna iedereen is. Want ook voor een gezin met een zorgintensief kind moet vakantie een onvergetelijke belevenis moet zijn voor het hele gezin! Deze reizen goedkoper maken? Dat lukt helaas niet altijd, maar ik doe mijn best om accommodaties op de website te plaatsen die eerlijke prijzen bieden. Ook is er aandacht en advies over hoe delen van de vakantiekosten mogelijk via vergoedingen uit de PGB of zorgverzekering verlaagd kunnen worden.

 

>> Wil jij ook een onvergetelijke en zorgvrije vakantie beleven met jouw gezin?

 

Kijk rond in ons online aanbod of neem contact op voor een persoonlijk advies. Ik sta voor jullie klaar.

Linda Hoorn

logo travlin the world

Travlin the World

Alle vakanties zijn belangrijk en verdienen persoonlijke aandacht en service. Aandacht en service die ik al mijn klanten en hun vakanties geef. Ook aan vakanties waar geen speciale zorg nodig is, maar die wel tot in detail goed uitgezocht en geregeld moeten zijn. Het plannen, zoeken en regelen voor, tijdens en als nodig na thuiskomst van reizen met kinderen, groepsreizen en droomreizen zijn mijn specialiteit.

 

Jij hoeft alleen maar je koffers pakken!

travlin the world sfeer foto blok

Samenwerking met Reisburo Apollo

Travlin handelt tevens onder de naam Reisburo Apollo at Home, onderdeel van Reisburo Apollo uit Wormer

 

Als gevolg van deze samenwerking wordt jouw reis ondergebracht bij Reisburo Apollo, deelnemer en lid van de ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Reis al geboekt?

Mijn Reisoverzicht

Sambasso reisapp:

Contact opnemen

Pastoor Schlüterstraat 9
1566DZ Assendelft
+31 (0)6 - 499 144 48

 

linda@travlin.nl

KvK: 51378515