In september 2017 vertelde iemand mij van het bestaan van de Supportbeurs. Een 4-daagse beurs die iedere 2 jaar gehouden wordt in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs is gericht op iedereen met een bewegingsbeperking en professionals die met deze groep mensen werken.

 

Aangezien ik nog nooit van deze beurs had gehoord, vroeg ik gelijk informatie op bij de Jaarbeurs. En besloot mij kort daarna in te schrijven. Want waar kon ik nu het beste landelijk en vooral live in contact komen met een deel van mijn doelgroep? Ouders van gezinnen met een kind in een rolstoel dus.

 

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen. De nieuwe visitekaartjes zijn geregeld, een prachtige flyer is ontworpen, de inrichting van de stand is geregeld met mooie visuals, de hulptroepen zijn ingeschakeld om mij te helpen tijdens de Supportbeurs zelf en ik bedacht een prijsvraag met een hele gave prijs! Namelijk een 2-daags verblijf in en entree tot Europa Park.

 

En toen was het zover! De Support beurs 2018 begon! Toch wel even spannend, want zou ik wel de juiste mensen mogen ontmoeten tijdens deze beurs? En dat was zo!

Leuke gesprekken!
Wat een leuke gesprekken hebben mijn hulptroepen en ik met veel ouders en kinderen gehad!

 

Wat zijn ouders blij dat er steeds meer aandacht komt voor het op vakantie gaan met een kind in een rolstoel en/of andere zorgvragen. Maar wat vond ik het moeilijk om te horen dat ouders zo enorm veel tijd en moeite kwijt zijn om de vakantie uit te zoeken. En wat ik nog veel frustrerender vond (en vind) is dat een groot aantal ouders een (buitenlandse) vakantie niet aandurven, omdat het ‘toch niet mogelijk is’.

 

Dit zijn nu precies de redenen waarom ik mij nog verder ben gaan specialiseren in het regelen van vakanties met zorgintensieve kinderen. Ook in deze situatie moet een vakantie regelen veel makkelijker worden!

 

UP Event 29 juni
Maar ook heb ik mooie gesprekken gehad met mantelzorgers, medewerkers van gemeenten en zorginstellingen. Een van de gesprekken die me is bijgebleven, is die met Janneke en Tineke, beide moeder van een zorgenkindje. Zij organiseren op 29 juni en 21 september een UP Event voor ouders van zorgenkindjes. Na dit UP Event vol trainingen, gezinstherapie en vooral ontspanning ben je helemaal opgeladen en kun je er weer vol energie tegenaan.

 

Wil je meer weten over dit UP Event? Je vindt het programma van de dag hier. Informatie over het vind je op www.upfoundation.nl

 

Prijsvraag Europapark
En dan de prijsvraag natuurlijk! In totaal hebben 160 enthousiaste deelnemers het kaartje ingevuld.

 

Heb jij mee gedaan en het bericht met het antwoord en de winnares nog niet gezien? Het antwoord op de vraag “Hoeveel rolstoeltoegankelijke kamers hebben de 6 eigen themahotels van Europapark nu bij elkaar opgeteld” is 7.

>> 8 juni is de blije winnares bekend geworden, namelijk de 12-jarige Jara Konijn. <<

Heb je Travlin Kids tijdens deze editie van Support gemist? In 2020 ben ik gewoon weer bij!

 

 

Laat een reactie achter