Voor het eerst op reis met zorgintensief kind

Je hebt besloten om voor het eerst een reis naar het buitenland te gaan maken met jullie zorgintensieve kind. Waar moet je allemaal aan denken? Als je de reis laat laat of besluit om zelf te regelen? Lees eerst deze algemene tips voor het reizen met zorgintensieve kinderen.

 

Reizen is spannend, maar ook relaxen!

Op vakantie gaan is altijd spannend, zeker met een beperking. Jullie verlaten de structuur, veiligheid en comfort van thuis. Wanneer je je vooraf goed informeert en weet wat jij als ouder kunt verwachten, kun jij dat ook aan je kind vertellen.
Travlin Kids geeft een aantal, algemene en nuttige tips voor een meer relaxte reiservaring:

 

Probeer het eerst uit

Is reizen nieuw voor jullie? Kies dan niet gelijk voor een verre bestemming. Bereid je kind en de rest van het gezin voor door eerst een weekend weg te gaan of een korte vlucht te nemen. Zo kunnen jullie het leven zonder de comfort van thuis ervaren zonder lang en ver van huis te zijn.

 

Neem medicatie én de voorschriften mee

Neem alle medicijnen en voorschriften mee voor de complete duur van de reis. Apotheken op de bestemming zullen ongetwijfeld goed bevoorraad zijn, maar wanneer je voldoende medicijnen mee hebt, zal het als het goed gaat niet nodig zijn om ter plaatse op zoek te moeten gaan naar de juiste apotheek of arts.

 

Weet wat je nodig hebt

Zorg dat je vooraf duidelijk weet welke hulpmiddelen je wilt meenemen of ter plaatse wilt huren. Zorg dat je juiste afmetingen en gewichten weet. Als er hulpmiddelen of medische assistentie ter plaatse geregeld moet worden, zorg dat je deze informatie in het Engels kunt geven aan de instanties die dit leveren. Of geef deze informatie helder en volledig door en Travlin Kids zorgt voor de correcte vertaalslag naar haar buitenlandse partners.

 

Vliegen vraagt om nog meer zorg

Wanneer je gaat vliegen, zorg ervoor dat de luchtvaartmaatschappij waarmee je op reis gaat op de hoogte is van de zorg die jouw kind nodig heeft. Dan kun je op de luchthaven van vertrek en aankomst rekenen rekenen op medewerkers van deze luchtvaartmaatschappij. Kom ruim eerder dan vermeld naar de incheckbalie. Dit geeft voldoende tijd om de rolstoel in te checken, jouw kind met autisme zo rustig mogelijk door het hele proces op de luchthaven te leiden.

 

Ga goed verzekerd op reis

Sluit een goede reisverzekering af die een dekking biedt op maat van de behoeften van jouw kind. Misschien geeft jullie zorgverzekering in combinatie met een goede reisverzekering voldoende dekking. Misschien zijn er aanvullende dekkingen nodig. Check het voor vertrek!

Laat een reactie achter